Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Ook: Mindfulnesmassage

Naast Intuïtieve Massage omvat het aanbod ook Mindfulness-massage. Mindfulness-massage is laagdrempelig, voor wie zich vooral wil richten op met aandacht aanraken, zonder zich meteen letterlijk helemaal bloot te geven.

Bij Mindfulness-massage focussen we op een belangrijk aspect van Intuïtieve Massage: bewust aanwezig zijn. We verkennen rustig wat liefdevolle aanraking kan betekenen.

Aandachtstraining via aanraken

Mindfulness, met liefdevolle aandacht in het moment aanwezig zijn, is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van de trainingen intuïtieve massage, ook toen het nog niet mindfulness heette. Aandacht is een voorwaarde voor intuïtieve massage. Een belangrijk onderdeel van de lessen is altijd geweest en nog steeds:

Het ontwikkelen van een meditatieve houding. Dit houdt in: 

* aandacht voor adem,

* spanning loslaten op de uitademing,

* aanwezig zijn in het hier en nu,

* liefdevol waarnemen van jezelf,

* jezelf toevertrouwen aan de grond onder je, aan het leven zoals het zich ontvouwt,

* en vervolgens vanuit rust en aandacht contact maken met de ander.

In mindfulness-massage richten we ons helemaal hier op. We leggen de intuïtieve ontwikkeling en de massagetechnieken voorlopig terzijde. Alles wat de aandacht in beslag kan nemen of spanning kan geven laten we gaan. De kleding blijft aan, alle aandacht is voor de aandacht in aanraken. Ontspannen van en luisteren naar je handen, waarnemen van je lichaam en je adem, steeds weer je contact met de grond voelen.Waarnemen wat er in je omgaat. Loslaten van spanningen en gedachten. Oefenen om helemaal hier en nu aanwezig zijn in contact met de ander.

Mindfulness Basiscursus I en II bestaan elk uit zes lessen.

De boven genoemde thema’s komen in de lessen aan bod en worden geoefend door middel van uitwisseling (je bent beurtelings masseur en gemasseerde).

voor meer informatie over basiscursus I en II klik hier

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: